zondag 23 september 2007

de party is over

Stavoren – Monnickendam; 7:30 uur varen, 34 mijl.
Nog voor dag en dauw zijn we wakker. Alletwee een beetje onrustig. Als we vandaag in Monnickendam arriveren is ons vaaravontuur voorbij. En daar heb ik meer moeite mee dan Karin. Dus, ondanks dat we de wind tegen hebben, hijsen we de zeilen en nemen we niet de snelste weg. Weliswaar zien we niet zoveel door de nevel die er hangt toch is het lekker, om na een week kanaalvaren, te zeilen op het IJsselmeer. Naarmate we dichterbij Enkhuizen komen wordt de nevel steeds minder en genieten we van een zonnetje wat erg zijn best doet. Ook vandaag weer zijn we verwonderd dat er zoveel mensen op het water zijn. Ongelofelijk hoe druk het is. De hele vakantie nog niet zoveel boten gezien.
Op, of is het in, het naviduct komen we het engelse stel tegen waar ik nog een aangenaam gesprek mee had in Delfzijl. Zij doen de staande mastroute i.p.v. buitenom want het weer is ze te ruig. Hij vraagt zich echter af hoe hij naar Amsterdam moet want volgens de kaart die hij heeft liggen er nergens tonnen in het Markermeer. Tja, het is ook overal even diep dus waarom zou je tonnen leggen? Het Paard van Marken aanhouden en dan tussen de elektriciteitsmasten Amsterdam in.
Wij varen rechtstreeks naar de MN1-GZ2 en manoeuvreren tussen de vele boten door, over de Gouwzee naar de Marina. Na zoveel aanlegmanoeuvre’s deze reis is onze box natuurlijk een peulenschil. Alhoewel de tranen in Karin d’r ogen staan als ze Koos&Ilse, moeders en Ayla op de steiger ziet staan.

Geen opmerkingen: