donderdag 20 september 2007

Dokkumer Nieuwe Zijlen

Een Zijl is een sluis in het Fries en dit zijn dus de nieuwe sluizen van Dokkum. Getuigt niet van enige creativiteit om het plaatsje dan ook maar zo te noemen. Maar ik ben dan ook geen Fries.
Altijd weer een genot om door het Reitdiep te varen met al zijn bochtjes en mooie landschappen. Het Lauwersmeer is met een windkracht 6-7 niet echt een pretje maar wij zijn allang blij dat we dit hier meemaken en niet buiten op zee. Door die harde wind wordt het water uit de geul weggeblazen en zo wil het gebeuren dat we vastlopen op een stuk water wat 2,5 meter diep hoort te zijn. Nu dus nog maar 1,60 meter. Lijkt erger dan het is want het is een zachte bodem (blubber) waar we de boot gewoon doorheen trekken. Dit in tegenstelling tot het rotsje bij het eiland Vrango.
Omdat we geen van allen zin hadden om te koken ben ik op de fiets naar de plaatselijke patatboer geweest. Gezellige man die ik weliswaar met moeite kon verstaan maar toch een leuk gesprek mee gehad heb. We kwamen uit op leeftijden en hij schatte dat ik zo rond de 27 moest zijn. Wil je er jonger uitzien dan je werkelijk bent kun je dus alle anti-rimpeltjescreme en wat je nog meer hebt gewoon wegdoen en ga je een halfjaar varen. Schijn je 15 jaar jonger van te worden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Liggen jullie nu nog steeds in Dokkum???