vrijdag 21 september 2007

kluts

Kollum – Leeuwarden; 6:15 uur varen, 19 mijl.
Ik ben een beetje de kluts kwijt. Voorheen was het altijd plannen, weerkaartjes, logboek en noem maar op. Maar sinds we weer terug zijn in Nederland en we hier door de kanalen varen ben ik niet meer zo oplettend. Zo gebeurt het dus dat ik vanochtend, in de sluis, tot de ontdekking kom dat we bijna zonder diesel zitten. De tank is bijna leeg en dat is niet goed. Zonder brandstof doet de motor het niet. Maar erger is dat onderin de tank allemaal troep zit waardoor de kans op storingen toeneemt. Ook onze 2 jerrycans met 20 liter echte reserve zijn leeg. En als Karin naar de Action gaat in Dokkum loop ik met een lege jerrycan door het dorp op zoek naar een ‘benzine’pomp.
Een echt Hollands gebruik is het klompzwaaien aan een hengel met touwtje. Is een lucratieve bezigheid voor de brugwachter. En als je je hierdoor teveel laat afleiden kan het gebeuren dat je met de zaling de verf van de brug afschraapt. Gelukkig niet door ons.
Leeuwarden is een mooie stad to be en de mensen hebben hier een heel andere mentaliteit dan in het westen. Wij komen hier graag! En de beste plek om met de boot te liggen is in de Prinsentuinen. Twee minuten lopen naar het centrum en 8 minuten naar het AEGON-bijkantoor. Maar AEGON moet nog even geduld hebben.
Gelukkig hebben ze geen koopavond op vrijdag en zo kan het gebeuren dat we om half zeven aan een tafeltje bij de Italiaan zitten. Op uitnodiging van de bemanning van de RedWood.
Het einde komt steeds sneller naderbij.

Geen opmerkingen: