zondag 16 september 2007

euro

Ze zeggen dat Brunsbüttel vol is. Vol met mensen die wachten op een weergat om ook de Elbe af te varen. En omdat we een weergaatje gevonden hebben (zondagochtend SW4-5) denk ik dat het straks erg druk wordt in Cuxhaven. Komen al die bootje hier naartoe om ook morgenochtend uit te varen.
Maar blijkbaar denkt niet iedereen zo over het weergat als wij. Er komt er maar één terug en deze 2 mannen waren vanochtend uit Cuxhaven weggevaren op weg naar Helgoland. Na een uur de Elbe af hadden ze zoveel last van de golven én de 40 jaar oude houten mast stond gevaarlijk krom dat ze een wijs besluit genomen hebben om terug te keren. Hebben ze er nog 4 uur over gedaan om datzelfde stukje weer terug te varen!
Wij hebben heerlijk gewandeld met een stralende zon en licht briesje en ’s-avonds uit eten geweest op de Redwood waar we bloemkool in yoghurt kregen……
Van een goede (?) vriend de opmerking gekregen dat ik wel erg veel met euro’s bezig ben. Hij vindt dat als je dan toch verwaaid ligt je je beter kunt verdiepen in de plaatselijke historie dan je druk maken over een euro-tje voor de douche. En daar heeft hij toch eigenlijk wel gelijk in. Dus voortaan alleen maar geldperikelen als er een historie aan vast zit.

Geen opmerkingen: