woensdag 19 september 2007

staande mast route

Heerlijk, lekker uitslapen zonder je ook maar enigszins druk te maken over het weer. We gaan vandaag van Delfzijl naar Groningen en daar we door het is Eemskanaal varen hoeven we ons geen zorgen te maken over een eventuele windkracht 7. En als het regent dan trekken we onze zeilpakken aan en dan worden we nat. So be it.
En dus vertrekken we op ons gemak net even na twaalf uur op weg naar de kleine sluis in Delfzijl. Met klein wordt hier dan bedoeld “voor de recreatievaart”. Wij hebben ruimte zat maar het lijkt in eerste instantie dat de RedWood net even te breed is en zijn stootwillen binnen moet halen want anders past hij er niet is. Het blijkt gezichtsbedrog want de 4,50 meter past er ruim in. Een snelle schutting en op naar de eerste brug.
Hier beginnen we enigszins te twijfelen want de brug staat open (voor de scheepsvaart) maar hij geeft rood. Er staat een joekel van een kraan op dus dichtgaan zal hij niet. Maar waarom dan rood? Wij varen gewoon door maar de gehele dag hoor je mensen via de marifoon vragen of ze moeten stoppen of door mogen. Het laatste dus.
Net voor Groningen hebben we een kleine tegenvaller als de laatste brug voor de jachthaven niet meer voor ons openwil. In de almanak staat dat hij gewoon draait maar de brugwachter denkt er anders over. Van 4 tot 6 gesloten. Probeer ik nog tegenin te brengen dat het half vier is maar daar heeft hij geen boodschap aan. Wachten dus aan een ieniemienie steigertje. Dan maar de warme prak gemaakt en deze genuttigd. Uiteindelijk liggen we om kwart voor zeven aan de Zuiderhaven in Groningen. Voor weinig.

Geen opmerkingen: