maandag 17 september 2007

we gaan!

Met een zuidwestenwind 4-5 moet je ‘gemakkelijk’ de Elbe af komen. Om 10 uur gaat de wind draaien naar W en weer 2 uur later naar NW. En hij wordt geleidelijk iets minder.
Het eerste deel is waar. We hadden geen hoge golven, geen harde klappen, geen water wat naar binnen slaat. Je kunt er weliswaar niet in zeilen, want daarvoor komt hij net iets teveel uit het westen. Geeft niet, want we hebben een motor aan boord die wel tegen de wind in kan.
Alleen jammer dat er van de rest niets uitkomt!
De wind gaat na een uurtje naar het NW maar daarna snel weer terug naar het SW waardoor we de hele weg naar Norderney op de motor hebben gevaren. Constant windje 4 tot 5 en constant regen. Maar laten we nu niet teveel zeuren! We zijn op Norderney. Wij hebben een windgaatje gevonden en er van geprofiteerd. Niet ideaal maar dat is het de afgelopen 3 weken ook nooit geweest (en zal het dit jaar ook niet meer worden?).
O ja, bijna vergeten. Tijdens het hijsen van het zeil om 7 uur vanochtend schoot de val los. En bleef hangen halverwege de mast. De mast is 10 meter dus hing hij op 5 meter boven de boot. Ik ben 2 meter, de pikhaak ook en als ik op de giek klim reik ik per saldo 5 meter hoog. Net niet hoog genoeg dus. Mocht ik nog even als een aapje de mast in.

Geen opmerkingen: